fbpx
ofte stillede spørgsmål2021-03-18T13:53:00+00:00

find dit svar

SHU•BI•DUA – THE MUSICAL BLEV DEN IKKE AFLYST – 
HVORDAN KAN I SÅ SPILLE DEN ALLIGVEL?2021-03-07T21:42:23+00:00

I foråret 2020 blev genopsætningen af Shu•bi•dua – The Musical på Fredericia Teater desværre aflyst pga. teatrets konkurs.

Nu produceres den af LION MUSICALS, der har købt rettighederne. Den opføres i en ny og opdateret genopsætning med størstedelen af det originale cast fra den originale produktion. Det bliver en turné på de store spillesteder i hele landet – men premieren er i Fredericia den 3. november 2021.

Det er derfor ikke det konkursramte Fredericia Teater, der producerer den. Det er det nye selskab, Fredericia Musicalteater, der har fået muligheden for at opføre den i samarbejde med LION MUSICALS – og ingen af disse har noget med det konkursramte selskab at gøre.

ER DET DEN SAMME SHU•BI•DUA – THE MUSICAL, SOM
HAR SPILLET TIDLIGERE?2021-03-07T21:42:43+00:00

Ja, det er den samme Shu•bi•dua – The Musical, der har repremiere til november. Men det er selvfølgelig med en “update” – og så er det en blanding af det originale cast og helt nye kræfter, hvor vi blandt andet skal opleve to nyudklækkede stortalenter fra Den Danske Scenekunstskole i hovedroller som drømmeren, Mick og hans udkårne, Sille. Det spiller rigtig godt ind i Fredericia Musicalteaters vision om at udvikle talenter inden for genren og samspillet med Musicalakademiet i byen.

Vi håber, at I vil glæde jer til et gensyn eller kærlighed ved første blik med en af de mest populære musicals, der er skabt i Fredericia. En musical, som er blevet set af over 180.000 publikummer.

Vi håber, at I vil tage godt imod den – vi glæder os i hvert fald.

HVORFOR STARTER I MED “EN GAMMEL” MUSICAL?2021-03-07T21:43:06+00:00

Det tager lang tid at udvikle en forestilling fra bunden, som man har haft tradition for på det gamle Fredericia Teater. Den ambition vil vi gerne fortsætte i det nye Fredericia Musicalteater.

Men det tager lang tid at udvikle forestillinger, og når man starter helt forfra, så kunne vi enten vente, til vi var klar med en helt ny forestilling eller tage afsæt i noget af det, der er født i Fredericia – og det er Shu•bi•dua – The Musical.

Rettighederne til musicalen blev solgt til et produktionsselskab, og vi fik mulighed for at købe den og lade den få premiere på det nye Fredericia Musicalteater til november. Vi har valgt, at det ville være en god måde at komme i gang på – mens der samtidig arbejdes på at etablere det nye teater, udvikle nye forestillinger og i det hele taget komme i gang.

Det har også været et stort ønske fra kommunens side at starte med Shu•bi•dua – The Musical, og det har vi valgt at lytte til.

HVORDAN KAN DET VÆRE, DET LIGE ER 
SHU•BI•DUA – THE MUSICAL, I STARTER MED AT SPILLE?2021-03-07T21:44:02+00:00

Vi har efter stort ønske fra mange valgt at starte med Shu•bi•dua – The Musical som den første store forestilling. Det har vi gjort, fordi den er skabt i Fredericia og har det musical-dna, som Fredericia er blevet særlig kendt for.

Shu•bi•duas sange er jo evige klassikere og tåler at blive hørt igen og igen og igen – sådan er det også med forestillingen. Og vi glæder os selv til et fantastisk gensyn.

Samtidig glæder det os at kunne hylde Michael Bundesen og hans livsværk. Michael Bundesen så Shu•bi•dua – The Musical mange gange og var meget stolt af forestillingen.

HVAD SKAL JEG GØRE MED KØBTE BILLETTER ELLER 
GAVEKORT TIL ANDRE FORESTILLINGER?2021-03-07T21:31:36+00:00

Gavekort og billetter købt til forestillinger på det konkursramte Fredericia Teater, er desværre tabt. Det er rigtig ærgerligt.

Det nye Fredericia Musicalteater er et helt nyt selskab og har ikke noget med det konkursramte Fredericia Teater at gøre.

Vi håber, at du i fremtiden kommer til at glæde dig over, at Fredericia igen kommer til at sætte musicals på scenen.

HVORFOR HAR JEG IKKE FÅET BESKED?2021-03-07T21:30:49+00:00

Det nye Fredericia Musicalteater har ikke adgang til information/mails eller anden information på dem, der har købt billetter og gavekort i det konkursramte Fredericia Teater. Det handler om GDPR (loven om behandling af persondata). Vi har ikke kontaktdata og har derfor ikke mulighed for at sende information ud til dem, der har købt billetter/gavekort.

KUNNE I IKKE REFUNDERE ELLER GIVE RABAT?2021-03-07T21:30:13+00:00

Fredericia Musicalteater er et helt nyt teater. Vi har ikke noget med det konkursramte Fredericia Teater at gøre. Det er to helt forskellige selskaber.

Det nye Fredericia Musicalteater har derfor hverken mulighed for eller økonomi til at give refusioner eller anden kompensation for tabte billetter eller gavekort. Det beklager vi. Fredericia Musicalteater er et offentligt støttet teater, og det er faktisk slet ikke lovligt for teatret at bruge offentlige støttekroner på at give rabat eller refundere billetkøbere fra det gamle Fredericia Teater.

MEN JEG HAR BILLETTER TIL SHU•BI•DUA – THE MUSICAL OG NU SÆTTER I SAMME MUSICAL OP?2021-03-07T21:29:12+00:00

Ja, det er den samme musical. Men musicalen skulle oprindelig være sat op som musical i Fredericia Teater. Teatret gik konkurs i 2020, og dermed blev musicalen aflyst.

Rettighederne til musicalen er købt af LION MUSICALS, som er et produktionsselskab. Det nye Fredericia Musicalteater har derfor fået muligheden for at være en del af en landsdækkende turné, og premieren bliver på scenen i Fredericia.

Vi håber, at I lige som os vil glæde jer til igen at opleve musicals i særklasse på scenen i Fredericia.

KAN JEG TRYGT KØBE BILLETTER?2021-03-07T21:28:46+00:00

Ja, du kan trygt købe billetter til det nye Fredericia Musicalteater. Vi er et helt nyt selskab, og vi har stor fokus på økonomistyring. Samtidig er vi underlagt kommunalt og statsligt tilsyn, som er en ekstra sikkerhed.

HVAD MED GAVEKORT?2021-03-07T21:28:15+00:00

Gavekort er, ligesom billetter købt i det gamle Fredericia Teater, tabt i konkursen. Det er rigtig ærgerligt.

Det nye Fredericia Musicalteater er et helt nyt selskab og har ikke noget med det konkursramte Fredericia Teater at gøre.

Vi håber, at du i fremtiden kommer til at glæde dig over, at Fredericia igen kommer til at sætte musicals på scenen.

ER MINE BILLETTER TABT?2021-03-07T21:27:15+00:00

Ja, desværre. Fredericia Teater gik konkurs i foråret 2020 og er lukket helt ned. Billetter og gavekort til det konkursramte teater er med i konkursen og er tabt.

Det nye Fredericia Musicalteater er et helt nyt selskab. Vi starter helt fra bunden og har ikke noget med konkursboet at gøre.

Vi ved godt, at det er rigtig træls – men vi glæder os trods dette over, at vi har fået muligheden for at starte et nyt teater, så mange i fremtiden vil kunne opleve musicals i særklasse.

Go to Top