Fredericia Musicalteater præsenterer INGVAR! en musicalsatire fyldt med penge og kødboller

Danmarkspremiere: 10. marts 2023

Den 10. marts præsenterer Fredericia Musicalteater den skarpe, satiriske musical INGVAR! instrueret af Nikolaj Tarp og med musicalstjernen Thomas Jensen i hovedrollen. INGVAR! er en musicalsatire, som gør tykt grin med vores forhold til jantelov, penge og Billy-reoler.

Den 10. marts indtager musicalsuccesen INGVAR! de skrå brædder på Fredericia Musicalteater. Musicalen er en skarp og aktuel satire, som gør tykt grin med vores forhold til jantelov og penge, og som tager publikum med på en musikalsk rejse, hvor vi følger IKEA-grundlæggerens livsmission efter at indrette hele verdens hjem med Billy-reoler og kødboller. INGVAR! har taget vores nabolande med storm og har spillet for fulde huse i hele Norden. Nu kommer den endelig til Danmarks bedste musicalscene – på dansk!

Musicalstjerner på scenen
Til at besætte rollen som IKEAs grundlægger, Ingvar Kamprad, er intet mindre end Fredericias musicalkonge Thomas Jensen.  Han er uddannet fra Det Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2004. Thomas Jensens CV tæller alt fra freelancer på diverse forestillinger samt roller i store opsætninger som De Tre Musketerer (2011), Avenue Q (2011), og Seebach – The Musical (2018). Thomas Jensen har også medvirket i Fredericia Teaters Disney opsætninger Aladdin (2013) og Den Lille Havfrue (2014). Det er ikke første gang, at han skal spille hovedrollen i en forestilling, men når Thomas Jensen spiller Ingvar Kamprad, er det første gang, at han skal spille en svensker.

I INGVAR! kan publikum også se frem til at opleve stjernerne Elise Ruusunen, Line Staun Jensen, Cecilie Thiim, Johan Klitgård, Magnus Bruno og Søren Bech-Madsen.  Det er ikke første gang, at skuespillerne står på en scene i Fredericia, da de alle har en uddannelse fra Musicalakademiet i Fredericia.

 

En musikalsk møbelsaga
I en meget nær fremtid opdager en gruppe børsspekulanter, at verdensøkonomien er kollapset, og kapitalismen er død.

De synger deres klagesang i håbet om, at nogen vil komme og redde dem. Indtil én af dem får ideen om at spørge deres forlængst afdøde ikon, den ultimative kapitalist, IKEAs grundlægger, Ingvar Kamprad til råds. Men han er jo død, og en afdød kan have svært ved at svare direkte, så i stedet udvælger spekulanterne en fra kontoret til at spille Ingvar. De andre påtager sig rollerne omkring ham, og i løbet af natten gennemlever de sammen Ingvars liv for at se, om de selv kan finde en løsning. Jo dybere de kommer ind i fortællingen om Ingvar, jo mere bliver de forført af hans talent og visioner og udsigten til de enorme formuer, de kommer til at tjene, når de først har fået svar på: Hvad ville Ingvar gøre?

Men måske er svaret i sidste ende ikke så lyst, blåt og gult og måske smager köttbullarne og champagnen ikke helt så godt, når sandhederne begynder at komme på bordet…

 

Holdet bag INGVAR!
INGVAR! er instrueret af Nikolaj Tarp, som er uddannet filmproducer fra Den Danske Filmskole i 2005. Han har været vidt omkring i den kreative verden og har haft arbejdsopgaver som instruktør, manuskriptforfatter, producer og dramaturg.  INGVAR! bliver heller ikke Nikolaj Tarps første forestilling som instruktør, da han blandt andet har instrueret opsætning som Menstrup Revyen- det glade vanvid (2022), Menstrup Revyen – en for alle (2021) og Rødvig Revyen (2021).  Derudover har Nikolaj Tarp været dramaturg på musicalsucceserne Shu-Bi-Dua The Musical (2015), Seebach – The Musical (2018) og I Love It (2017).  Han har også erfaring bag et kamera, da han blandt andet har været instruktør på den danske gyserfilm Skavengers (2012) og musikvideoen Box Office Band (2006). Derudover har Nikolaj Tarp været første instruktørassistent på flere store produktioner såsom den prisvindende film Den skyldige (2018), julekalenderen Kometernes Jul (2021) og to episoder af dramaserien Forbrydelsen (2007).

I det kreative hold bag INGVAR! har Nikolaj Tarp bl.a. selskab af scenograf Lise Birch og koreograf Ernestine Ruiz, og de dygtige kapelmestre Pojken Flensborg og David Tølbøll Mortensen står bag musikken.

 

FAKTA om INGVAR!

Fredericia Musicalteater:

Spilleperiode:      10. marts 2023 – 26. marts 2023

Billetpriser:          190-360 kr. + gebyr (Unge under 25 år sparer 70,00 i alle kategorier)

Billetbestilling:  fredericiamusicalteater.dk  / tlf. 5373 9601

Spilletid:        ca. 2 og 15 minutter inkl. pause

 

Rolleliste:

  • Thomas Jensen
  • Elise Ruusunen
  • Line Staun Jensen
  • Cecilie Thiim
  • Johan Klitgård
  • Magnus Bruno
  • Søren Bech-Madsen

 

Det kreative hold

Musik: Erik Gedeon

Tekst: Klas Abrahamsson

 

Instruktør: Nikolaj Tarp

Scenograf: Lise Birch

Koreograf: Ernestine Ruiz

Kapelmester: Pojken Flensborg /David Tølbøll Mortensen

Oversættelse: Mads Æbeløe

 

Kostumedesign: Thilde Jensen

Hår og make-up design: Ea Hvarre

Lys: Martin Jensen

Lyd: Peter Løvenhardt

Til premieren den 10. marts vil det skandinaviske folkemusikorkester Bragr være til stede, hvor de vil præsentere publikum for deres musik og det svenske instrument nyckelharpa (nøgleharpe).